Culinaire hotspots in Utrecht

terras utrecht

Flaneren langs de Utrechtse grachten, shoppen in bijzondere winkeltjes of een kijkje nemen in een museum of een historische kerk. Het centrum van Utrecht heeft ontzettend veel te bieden. Tussendoor mogen de kelen best even gesmeerd worden en dan is het prettig om te weten waar de niet-alledaagse horecagelegenheden zich bevinden. Wij hebben een aantal culinaire hotspots voor u op een rij gezet.

Café Stan & co

In een industriele omgeving op de Ganzenmarkt vind je dit trendy restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen of borrelen. Of wat dacht je van een lekkere cocktail? Bij Café Stan & co zit je goed!

Drieharingstraat

Tussen de Oudegracht en het Vredenburg ligt de Drieharingstraat, ook wel de culinaire hoofdstraat van Utrecht genoemd. Waarom? Omdat in bijna ieder pand een restaurant gevestigd is. Voor iedere smaak en portemonnee is er iets te vinden. Bovendien zijn de jaarbeurs, muziektheater Vredenburg en het Beatrixtheater op korte loopafstand. Een perfecte stek voor een veelzijdig avondje uit! Kijk op de website van de Drieharingstraat voor meer informatie.

drieharingstraat


Carla’s Conditorie

Carla Visch opende achter de Dom haar eigen Conditorie. Een huiskamer vol zelfgemaakte koekjes, taarten en brood. En wil je een warme maaltijd? Dan kun je gewoon aanschuiven. Carla heeft het begrip ‘husmanskost’ geïntroduceerd. Dat is eten wat de pot schaft, maar dan op Scandinavische wijze. Ouderwetse gezelligheid en heerlijk eten!

Sector 3

Vroeger een metaalfabriek, nu een hippe lunchstek van de (verder ook erg leuke) Twijnstraat. Je kunt een broodje nemen, maar misschien word je wel verleidt door de heerlijke huisgemaakte cheesecake of caramel shortbread. In de werfkelder zit je pal aan de Oudegracht. Een aanrader. Twijnstraat 9.

Wijncafé Lefebvre

Dit wijncafé wil in de eerste plaats een ontmoetingsplek zijn. En wat is er nu leuker dan nieuwe mensen ontmoeten met een glaasje overheerlijke wijn in je handen. U deelt de hoge bartafels met de andere gasten. Behalve wijnen en speciale biersoorten is er een groot assortiment aan tapashapjes op de menukaart opgenomen. Verwennerij op Neude 2.

Wijncafé Lefebvre

Café De Zaak

Voor studenten is het nog niet zo gemakkelijk om de touwtjes aan elkaar te knopen. Toch wil je wel eens wat anders dan achter de keukentafel je eten opeten. Wat is er dan leuker dan je meegebrachte kostje te verorberen in een gezellig café? Dat mag hier gewoon! Wel even een drankje kopen. Café de Zaak vind je aan de Korte Minrebroederstraat 9.

Oudaen

Houdt u van bier? Dan is een bezoekje aan Oudaen aan te bevelen. De bierbrouwerij stamt uit de Middeleeuwen en al deze ervaring vertaalt zich in talloze bijzondere biersoorten. Een ware smaaksensatie in een historisch stadskasteel. Overigens is het ook mogelijk hier te eten of naar het theater te gaan. Een bezoekje zeker waard! Oudegracht 99.

Winkel van Sinkel

Een grand café, met de naam Winkel van Sinkel. Beetje verwarrend? Misschien wel, maar als u de herkomst weet, dan begrijpt u het. In de 19e eeuw vestigde de Duitse Anton Sinkel hier zijn warenhuis. Momenteel is het een cultureel podium met een grandcafé. En in de zomer een heerlijk terras aan de Oudegracht 158.

winkel_van_sinkel_Thumb_3769_11925PM

Meer weten van Utrecht?

Verschillende restaurants zijn opgenomen in de Utrecht Ontdek folder, gratis af te halen (mét stadsplattegrond) bij het VVV Utrecht Informatie Centrum, Domplein 9, www.bezoek-utrecht.nl