Lanschot Bankiers: Geld maakt gelukkig!

Uit een onderzoek van Lanschot Bankiers blijkt dat geld in de meeste gevallen wel gelukkig maakt. De bank heeft een diepgaand onderzoek gedaan en vele miljonairs geïnterviewd en het is met die gegevens tot de conclusie gekomen dat geld in veel gevallen wel gelukkig maakt.

Veel miljonairs wonen in de buurt van Amsterdam en Utrecht en het zijn over het algemeen autochtone Nederlanders die ouder dan 50 jaar zijn, hoger zijn opgeleid en een eigen bedrijf hebben. Ze hebben hard gewerkt en zijn nu blij met het vermogen dat ze bij elkaar hebben verdiend en gespaard.

Miljonairs zijn blij dat ze zich geen zorgen hoeven te maken bij het doen van de meeste grote en kleine uitgeven. Of het nou een verbouwing of de aanschaf van een iPhone 5 is, het zal voor de meeste miljonairs niet voor kopzorgen zorgen. Ze hoeven er over het algemeen niet lang over na te denken en ze hebben dan ook geen stress op dat gebied.

Miljonairs zijn daarnaast in de meeste gevallen ook gelukkig omdat ze de meeste doelen in hun leven hebben bereikt. Miljonairs zijn over het algemeen mensen die veel ambities en doelen hebben en ze willen meestal bepaalde dingen bereiken in hun carrière. De meeste miljonairs hebben de doelen die ze hebben gesteld bereikt en dat levert volgens het onderzoek een belangrijke bijdrage in hun geluk.

Het nieuws is echter iets dat de meeste miljonairs moeten proberen te vermijden. Nieuws over de crisis zou het geluk van miljonairs volgen Lanschot Bankiers namelijk negatief beïnvloeden. Miljonairs die regelmatig nieuws over de crisis lezen of horen zouden minder gelukkig zijn dan miljonairs die zich minder met de actualiteiten bezighouden. Waarom is ons overigens niet helemaal duidelijk, miljonairs zouden er door de crisis niet op achteruit zijn gegaan.

Bron:
http://www.rtvutrecht.nl