Leuke museumtips voor Utrecht

Een leuk cultureel dagje plannen in Utrecht is gelukkig geen enkel probleem. Hoewel, het is niet eenvoudig om een keuze te maken uit alle interessante musea. Om je een handje te helpen, hebben we hieronder een lijstje met vier erg leuke musea in Utrecht.

Het Dick Bruna huis - centraalmuseum.nl

In Nederland kent iedereen Dick Bruna waarschijnlijk wel. Het is de tekenaar en bedenker van Nijntje, het bekende konijntje waarmee we allemaal groot zijn geworden. In het museum is veel werk van Dick Bruna te zien en er is tevens een erg leuke Dick Bruna shop, waar allerlei leuke voorwerpen gekocht kunnen worden. Het is een echte aanrader, vooral voor de kleintjes. Het museum is echter wel vrij klein, dus het is niet geschikt voor een dagvullend programma.


 

Spoorwegmuseum - spoorwegmuseum.nl

Het spoorwegmuseum is een museum waar je alles over de Nederlandse Spoorwegen en het spoor te weten kunt komen. Het museum biedt vermaak voor jong en oud en je kunt er onder andere allerlei oude locomotieven en ander rijdend materiaal aantreffen. Daarnaast zijn er een aantal leuke video’s en shows te zien en kunnen de kinderen in een klein treintje dat speciaal voor kinderen rondrijdt.

 

 

 

Centraal Museum Utrecht - centraalmuseum.nl

Het Centraal Museum Utrecht is een museum dat zich vooral op volwassen richt. Het museum zelf is gevestigd in een oud middeleeuw klooster en er het is het oudste stedelijk museum van Nederland. In het Centraal Museum Utrecht zijn vele moderne en oude kunstwerken te zien en het museum heeft de grootste Rietveld collectie van heel Nederland. Het is een erg informatief museum, maar er zijn geen speciale kinderactiviteiten en het is dus iets minder geschikt als uitstapje met de kids.

 

 

Sonnenburgh – museum & sterrenwacht - sonnenborgh.nl

Sonnenburgh is niet alleen een museum, maar ook een sterrenwacht. Voor mensen die alles van sterren willen weten is dit hét perfecte museum. Op speciale sterrenkijkavonden kan er in het museum met behulp van telescopen en andere hulpmiddelen naar de sterren worden gekeken. Sonnenburgh is een leerzaam museum dat zowel voor volwassenen als voor kinderen erg geschikt is en vooral de sterrenkijkavonden zijn een echte aanrader!