Opmerkelijke oproep advocaat

IMG_UT_KOPPIE_MOSZKOWICZ_2_1_JSUIOH12Vorig jaar oktober overleed de vier weken oude Cherise als gevolg van twee hersenbloedingen. De grote vraag is nog altijd of de hersenbloedingen werden veroorzaakt door een genetische afwijking of door het zogeheten shaken baby syndrome, het hard door elkaar schudden van een baby. Advocaat Mosckowicz zet een volgende stap om de onschuld van haar cliënt aan te tonen.

Genetische afwijkingen

De 24-jarige vader is vijf dagen na het overlijden van het meisje opgepakt op verdenking van het door elkaar schudden van zijn één maand oude baby. De moeder van de baby, en inmiddels ex-vriendin van de man, is ook verdachte in de zaak, maar vast staat dat de vader het fatale letsel heeft toegebracht. Toen aan het licht kwam dat het meisje genetische afwijkingen had die tot hersenbloedingen kunnen leiden, werd de man na een paar dagen weer vrijgelaten.

Advocaat roept 38 getuigen op

Yehudi Moszkowicz, advocaat van de 24-jarige Jeffrey S., roept nu 38 getuigen in deze zaak op, waaronder familieleden en een aantal medisch experts, die kunnen bevestigen dat het baby’tje al langer zorgwekkende symptomen vertoonde. En dat het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) die beweren dat hier sprake is van het shaken baby syndrome belangrijke feiten buiten beeld houden die de onschuld van de vader kunnen aantonen. Zoals het feit dat het toenmalige koppel in de week voor de dood van Cherise vijf keer bij de huisarts is geweest in verband met verdachte symptomen bij het baby’tje.

Besluit rechtbank

De rechtbank gaat nu een besluit nemen of de 38 getuigen die mevrouw Moszkowicz naar voren wil brengen, gehoord mogen worden. Overigens werd de man ook al zware mishandeling van zijn ex-vriendin ten laste gelegd, maar zijn ex heeft haar verklaring inmiddels ingetrokken. Haar advocaat laat weten dat ze deze aangifte na het overlijden van haar kindje uit emotie en boosheid had gedaan.

Onschuldig tenzij anders bewezen

Zeker in dit soort rechtszaken, waarbij de schuldvraag nog open staat, is het van groot belang dat je een geschikt advocatenkantoor vindt die de verdachte verdedigt en de kleinste details in een dergelijke zaak aan de kaak stelt en onderzoekt.