Travel Active Infodag

Wil je graag wat van de wereld zien, maar ook je steentje bijdragen aan het verbeteren van deze wereld? Dan is een verre reis in combinatie met (vrijwilligerswerk) misschien wel iets voor je. Op woensdag 5 februari organiseert Travel Active een vrijwilligerswerk infodag, waarbij je praktische informatie krijgt over de mogelijkheden en de manier waarop Travel Active je ideeën kan ondersteunen. De avond is dan ook zeker het bezoeken waard als je plannen hebt voor een verre reis.

De bijeenkomst van Travel Active zal bestaan uit een informatieve presentatie met uitleg over de vrijwilligers projecten en avontuurlijke reizen. Oud-deelnemers vertellen hun verhaal en laten foto’s zien. Je krijgt de gelegenheid vragen te stellen aan het vrijwilligers team en de oud-deelnemers. Daarbij helpen zij je graag verder met het kiezen van het juiste project en ze kunnen je meer vertellen over de verschillende bestemmingen en vele mogelijkheden om invulling te geven aan je verre reis. Zo kun je kiezen voor betaald werk, kun je gaan backpacken, of misschien wil je een taal leren? We zetten enkele tips voor je op een rijtje:

  • Zorg voor een goede combinatie van spanning en ontspanning: houdt er rekening mee dat het werk wat je gaat doen in combinatie met alle nieuwe indrukken intensief kan zijn en dat er dus ook tijd moet zijn om te relaxen.
  • Lees van tevoren over de cultuur en gewoontes van de bevolking van het land waar je heen wilt. Lees over het klimaat en veelvoorkomende ziektes en zorg voor de juiste vaccinaties.
  • Wil je gaan backpacken, kies dan een land uit dat hier geschikt voor is. Bekende backpacklanden zijn Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Zuid-Afrika, Thailand en Vietnam. Voor meer backpack tips kijk je hier.
  • Zoek je werk in het buitenland, kijk dan eens op de site wereldwerk.eu. Je vindt hier vacatures voor zowel betaald werk als vrijwilligerswerk in het buitenland.
  • Sommige websites bieden tours met locals aan: een geweldige manier om het land te zien en op plekken te komen waar je normaal gezien als toerist niet komt.

Voor meer informatie over de Travel Active infodag en inschrijven klik je hier.

Travel active: Vrijwilligerswerk infoavond Utrecht
Datum:  5 februari 2014
Lokatie:  De Kargadoor, Utrecht (Bekijk route)
Tijd:  19.00 uur
Toegang: gratis