Utrecht aanjager van de Game industrie

De game industrie wordt gezien als een van de creatieve industrieën, samen met natuurlijk de kunst en fotografie sector. Net als andere creatieve industrieën heeft ook de game industrie behoefte aan bepaalde stichtingen en financieringsmethoden. Er zijn namelijk genoeg gameontwikkelaars die niet het juiste budget hebben om hun games te ontwikkelen.

Daarom is het goed dat er dergelijke stichtingen zijn als Dutch Game Garden, gelokaliseerd in het hart van Nederland. Stichting Game Garden stimuleert bedrijven, met name in de gamesector. Dit doen ze door middel van het koppelen van kennisinstellingen, ondernemers en financiers. In principe hebben ze vier kernwaarden:
zo worden er betaalbare bedrijfshuisvestingen aangeboden in het business center, daarnaast wordt er een incubator- programma aangeboden voor jonge ondernemer verder wordt er sociaal netwerk beheerd voor studenten en professionals en als laatste worden er game- gerelateerde evenementen georganiseerd.

Gemeente Utrecht is een van de belangrijkste financiers van Dutch Game Garden. Zo bestaat het business center uit een mix van diverse bedrijven die zowel applicatie, websites of games ontwikkelen. Door de mix van jonge en dynamische bedrijven wordt er veel informatie uitgewisseld over en weer. Door deze jonge en dynamische bedrijven heeft de game industrie de laatste jaren een ontzettende groei doorgemaakt.

Een van belangrijkste ontwikkelingen is het feit dat meer vrouwen zijn gaan gamen. Vrouwen gamen het liefst op online game portals of social media websites zoals Facebook. Op Facebook zijn de top 3 games: Farmville, Bejeweled en Bubbleshooter. Op gameportals liggen deze verhoudingen net wat anders en zijn het voornamelijk de spellen als Mahjong en Sudoku die veel worden gespeeld. Doordat steeds meer vrouwen zich op de game industrie bewegen gaan ook meer bedrijven zich richten op vrouwvriendelijke games waardoor er voor jonge ondernemingen weer nieuwe kansen worden gecreëerd. Wij zijn benieuwd naar deze nieuwe ontwikkelingen en houden u graag op de hoogte!