Utrecht-apps op een rij

Utrecht is een interactieve stad, dat bewijst het wel als je in de PlayStore smartphone kijkt. Typ het woord ‘Utrecht’ in en je krijg een flinke lijst met aan deze stad gelinkte applicaties. Hieronder een overzicht van een aantal handige en leuke apps.

 RTV Utrecht

Applicaties voor je smartphone bestaan al lang niet meer alleen uit simpele spelletjes als mahjong of vier op een rij. Bedrijven maken tegenwoordig overal apps voor. Zo ook in de stad Utrecht. De regionale omroep RTV Utrecht heeft bijvoorbeeld een eigen app. Hierop kun je nieuws en informatie vinden die ook op de website te vinden is, maar ook video’s bekijken en live naar radio en tv kijken. Deze applicatie is al door meer dan tienduizend mensen gedownload.

 FC Utrecht

Dan hebben we natuurlijk de FC Utrecht app. De populaire voetbalclub meldt hierop al het nieuws, opstellingen, standen, wedstrijdprogramma en nog meer. Zo staan er ook video’s met hoogtepunten, samenvattingen en spelersinformatie op de app, die wordt gewaardeerd met gemiddeld 4,4 sterren uit vijf. Ook deze app is al meer dan tienduizend keer gedownload.

 Utrecht City Guide
De meest verrassende app is wel de Utrecht City Guide. Dit is een digitale stadsgids die gratis is te downloaden. Super handig voor als je onbekend bent in deze grote stad. Zo heb je alle adressen van attracties, musea, restaurants en uitgaansgelegenheden bij de hand. Ook kun je verhalen lezen over gebouwen, musea, attracties en allerlei andere bezienswaardigheden. De app wordt echter niet heel hoog gewaardeerd: 3,2 sterren. Mensen noemen het een goede app, maar er zijn nog genoeg verbeter mogelijkheden. Zo klaagt iemand dat je altijd eerst moet updaten bij het opstarten van de gids. Dit gaat ook nog best langzaam. Ook heeft het voor echte Utrechters weinig toegevoegde waarde.

Jaarbeurs app
Ook de Jaarbeurs Utrecht heeft een eigen app. Deze is speciaal ontwikkeld voor bezoekers van beurzen en evenementen. Op deze app is alle info te vinden die je nodig hebt, en deze is ook nog eens eenvoudig te delen met vrienden en collega’s. De app beschikt over een handige ABC-functie en over route-informatie. Ook worden gebruikers via de app op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

Bron: PlayStore